Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Het groot dictee der Nederlandse taal

Deze activiteit is een Wikidee, en nog niet definitief gepland.

Wie lijkt het ook een leuk idee om gezamenlijk in de huiskamer voor de tv met zn allen het groot dictee te maken?

 

24 mei 2017

Groot Dictee der Nederlandse Taal stopt per direct na 26 jaar http://nu.nl/media/4717281/groot-dictee-nederlandse-taal-stopt-per-direct-26-jaar.html 

 

Schrijver A.F.Th. van der Heijden is dit jaar de auteur van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij treedt daarmee in de voetsporen van o.a. Gerrit Komrij (2009), Tommy Wieringa (2010), Arnon Grunberg (2011), Adriaan van Dis (2012), Kees van Kooten (2013), Bart Chabot (2014) en Lieve Joris (2015).

A.F.Th. van der Heijden is een van Nederlands grootste naoorlogse schrijvers. Van der Heijden (ook bekend als A.F.Th.) debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht en is de auteur van een groot en breed opgezet oeuvre waarin twee grote romancycli de essentie vormen: ‘De tandeloze tijd’ en ‘Homo duplex’. Een ander veelgeroemd boek is Tonio (2011), de requiemroman over zijn jonggestorven zoon. A.F.Th. van der Heijden is veelvuldig bekroond, onder meer met de Constantijn Huygens-prijs en de P.C. Hooftprijs.

In 2013 verscheen deel 5 van ‘De tandeloze tijd’: De helleveeg. Deze tragikomische roman werd verfilmd met Gouden Kalf-winnares Hadewych Minis. In december 2015 verscheen De ochtendgave, een historische roman over de Vrede van Nijmegen. In november 2016 verschijnt de roman Kwaadschiks, deel 6 van ‘De tandeloze tijd’. Het werk van A.F.Th. van der Heijden wordt uitgegeven door De Bezige Bij.

Voorrondes en uitzending
Wie mee wil doen aan Het Groot Dictee der Nederlandse taal, kan zich in november kwalificeren via de voorrondes in de Volkskrant en de Vlaamse krant De Morgen. De NTR zendt het Groot Dictee uit op zaterdag 17 december om 20.25 uur op NPO 2.

Details

***
za 17 dec 2016
20:00
23:00
8 deelnemers
Zuid-Holland

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Geïnteresseerden 2/8

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Geïnteresseerden 2/8

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Het groot dictee der Nederlandse taal wordt geladen