Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Foodwalk voorjaar 2017

Op verschillende sites is informatie te vinden over deze Foodwalk:

zie www.dewouden.com hier is een volledige routebeschrijving te vinden.
en Waldpyk.com Onderstaande info komt van deze laatste site.

In het kader van het landelijk project Lekker Landschap heeft Wâldpyk samen met Landschapsbeheer Friesland een foodwalk ontwikkeld. De route van ongeveer zeven kilometer start bij De Kruidhof in Buitenpost en leidt u door de verschillende landschappen tussen Buitenpost en Kollum. Onderweg kunt u bij een aantal leuke bedrijfjes terecht voor onder meer planten en streekproducten

De routebeschrijving van de wandelingvoert door verschillende landschappen. U komt bijvoorbeeld over de Swadde en door it Paradyske, een kleinschalig landschap tussen Buitenpost en Kollum. Het laatste deel van de route voert u langs een aantal leuke bezienswaardigheden bij Buitenpost. U komt via het Haersma de Withpark bij Op 'e Stâl, een knusse gezellige winkel met allerlei streekproducten.

In de sloot naast het H. Ottevangerspaad-Noard kunt u munt vinden. Met dit plantje kunt u na afloop van de wandeling het heerlijke drankje 'Drakenbloed' van Anneke Bontekoe maken. Het recept daarvan is op de folder van de foodwalk te vinden. Uitgebreide informatie over de route en wat u zoal onderweg tegenkomt, is te vinden in het document Lekker Landschap Eetbaar erf Buitenpost – Kollum.


We kunnen met de trein vanuit Groningen vertrekken, vlakbij De Kruidhof is een station. Indien we zorgen dat we rond 12 uur aankomen kunnen we eerst gaan lunchen bij De Kruidhof en daarmee met de wandeling starten. De Kruidhof zelf is zeker interessant om ook te bekijken.
 

 

Details

***
zo 21 mei 2017
12:00
17:00
8 deelnemers
Friesland
Buitenpost en Kollum
Vertrekpunt Botanische tuin De Kruidhof
12 euro

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 5/8

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 5/8

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Foodwalk voorjaar 2017 wordt geladen