Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Literair: lezing Suzanne Jansen

Suzanna Jansen, bekend van de bestseller het Pauperparadijs geeft een lezing over haar nieuwste boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ bij Boekhandel Riemer.

Let op: de toegang is gratis (consumpties niet), maar je moet jezelf nog even aanmelden via https://boekhandelriemer.nl/aanmelden-suzanne-jansen-groningen/

De lezing begint om 20.00 uur. Om 19.45 uur verzamelen bij de ingang aan de Ebbingestraat. 

Het nieuwe boek van Suzanna Jansen is een persoonlijke zoektocht naar de vraag: 
wat gebeurt er als je je dromen najaagt? En wat als je dat niet doet?

Ondanks de zwaartekracht is een even meeslepend als ingenieus vlechtwerk van drie levensverhalen. Het is een boek over toekomstvisioenen, de noodzaak van kunst, en over wat een mens tot mens maakt. Suzanna Jansen neemt de lezer mee van de avant-gardescene in Berlijn en Parijs, via de onzekere jaren dertig, langs de klippen van de oorlog en de wederopbouw. Gaandeweg toont ze welke sporen de dromen van honderd jaar geleden hebben nagelaten in onze tijd.

Suzanna Jansen is geboren en getogen in Amsterdam. Na enige jaren bij een marketingbedrijf is ze in de jaren negentig betrokken bij de oprichting van Independent Media, het uitgeefconcern van Annemarie van Gaal en Derk Sauer in Moskou, waarvoor ze ook naar Rusland verhuist.  In Moskou kiest ze voor de journalistiek, ze doet als freelancer research voor documentaires van de VPRO en VRT, ze is correspondent voor het Belgische dagblad De Morgen en schrijft incidenteel voor onder andere NRC Handelsblad, HP/deTijd en Opzij.

Terug in Nederland schrijft ze reportages voor onder meer Trouw en Intermediair. Al gauw stuit ze op de roemruchte bedelaarskoloniën van Veenhuizen, en haar familiegeschiedenis daar. Een beoogd artikel over dat langdurige en unieke heropvoedingsexperiment in het Drentse veen loopt uit op een boek, dat in januari 2008 verschijnt onder de titel Het pauperparadijs. Dit boek wordt onverwacht een bestseller, waarvan inmiddels meer dan 325.000 exemplaren zijn verkocht. Het is ook vertaald in het Duits en het Spaans.

Suzanne vertelt over haar levensverhaal, hoe haar eigen mislukte droom aanleiding was tot het schrijven van het boek Ondanks de zwaartekracht en wat het kost om je dromen na te jagen. Na de lezing is er ruimte om haar te ontmoeten en vragen te stellen.

 

Details

***
do 25 jan 2018
19:45
22:00
6 deelnemers
Groningen
Groningen
Boekhandel Riemer
gratis

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 4/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 4/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Literair: lezing Suzanne Jansen wordt geladen