Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Literair: Lezing Franca Treur

Franca Treur, bekend van de bestseller 'Dorsvloer vol confetti'  geeft donderdagavond 8 februari  een lezing over haar nieuwste boek 'Hoor nu mijn stem' bij Boekhandel Riemer.

Let op: de toegang is gratis (consumpties niet), maar je moet jezelf nog even aanmelden via https://boekhandelriemer.nl/activiteiten/francetreurgroningen/

De lezing begint om 20.00 uur. Om 19.45 uur verzamelen bij de ingang aan de Ebbingestraat. 

In de nieuwe, psychologische roman ' Hoor nu mijn stem' geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord.  Met rake bewoordingen schetst Franca de reformatorische subcultuur die ze van binnenuit kent.  De gelovige lezer houdt ze daarbij een (soms best confronterende spiegel) voor. Na de lezing is er genoeg ruimte om Franca vragen te stellen over haar lezing en haar boeken, na afloop kunt u onder het genot van een hapje en drankje elkaar en Franca ontmoeten.

 

Samenvatting "Hoor nu mijn stem"

Ina verloor op driejarige leeftijd haar ouders en groeit op bij haar opa en zijn twee ongetrouwde zussen Ma en Sjaan. Deze 'familie' bewandelt de oude paden van het gereformeerde geloof, en de jonge, ambitieuze Ina probeert te klimmen op de trappen van Gods genade, zoals haar lichtende voorbeeld tante Ma. Naarmate ze volwassen wordt, lonkt ook de maatschappelijke ladder, die gemakkelijker te beklimmen lijkt. Zal ze haar milieu ontstijgen of belooft ze trouw aan God?
Wat doet het met je wanneer je merkt dat men op jouw plek liever iemand anders ziet? Gina, zelfverklaard beste radio-interviewer van Nederland, verliest in korte tijd haar baan, haar geliefde en haar waardigheid. Haar leven lang heeft ze geïnformeerd naar de ideeën en de binnenwereld van anderen. Maar hoe staat het met haar eigen innerlijk?
In deze nieuwe, psychologische roman geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord. 
Franca Treur (1979) is schrijver van romans, verhalen, essays en columns. Ze debuteerde met het bekroonde en verfilmde Dorsvloer vol confetti, dat speelt in een bevindelijk gereformeerd milieu (meer dan 150.000 verkochte exemplaren). Later volgden De woongroep, het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen en een bundeling van de piepkleine psychologische verhalen X&Y, die ze schreef voor NRC Handelsblad.


 

Details

***
do 8 feb 2018
19:45
22:00
6 deelnemers
Groningen
Groningen
Boekhandel Riemer
gratis

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 3/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 3/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Literair: Lezing Franca Treur wordt geladen