Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Nacht van de Filosofie

Filosoferen? 

Waarom? Omdat het leuk is over dingen na te denken waar je anders niet over nadenkt. Dat kan je kijk op de wereld veranderen. Of juist niet, maar dan weet je beter waarom je vasthoudt aan je blik. Moeilijk? Soms, maar dat is niet altijd een nadeel. 

Thema: Online/offline

Vrijdag 13 april a.s. vindt in het Groninger Forum alweer de zevende editie van de Groningse Nacht van de Filosofie plaats.We herbergen deze avond een keur aan filosofen, denkers en wijsgeren. Met liefde voor hun vak verstaan ze de kunst wijsbegeerte uit te leggen of op een mooie manier toe te passen. 

Het thema van deze goedgevulde avond is online/offline. Heb je 3000 facebook-vrienden en post je foto’s van je cappuccino’s op Instagram? Of ben je juist he-le-maal klaar met je smartphone? We dagen bekende wijsgeren en vakfilosofen uit te vertellen over offline zijn in een wereld die altijd online is. Met meer dan 30 sprekers uit binnen- en buitenland bieden we dit jaar nóg meer filosofische gesprekken, lezingen en interviews dan ooit tevoren. Denk mee over vragen zoals: Beleef je de wereld anders als je een periode offline gaat? ‘Ben’ je de data die er over jou is verzameld? En hoe moeten we reageren op bots die verkiezingen beïnvloeden en hackers in onze babyfoons? 

Te gast zijn Maxim Februari, Miriam Rasch, Hans Schnitzler, Marjan Slob, Hans De Bruijn en vele anderen! 

De kosten bedragen € 17,50, of € 12,50 met korting. Het kortingstarief geldt voor studenten en Stadjerspashouders. Studium Generale pashouders krijgen de korting alleen bij de kassa. 

De kaarten zijn vrij snel uitverkocht, wees er dus op tijd bij!

Op dit moment weet ik de precieze programmaindeling nog niet, dat zoek ik nog even uit. Het lijkt mij leuk om zoveel mogelijk samen ergens naartoe te gaan. Bij grotere belangstelling kunnen we ons natuurlijk ook opsplitsen.

Details

***
vr 13 apr 2018
20:00
00:30
8 deelnemers
Groningen
Groningen
Hereplein 73, Groninger Forum
17,50 of 12,50

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 3/8

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 3/8

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Nacht van de Filosofie wordt geladen