Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Escape Room op Slot Loevestein

De ontsnapping van Hugo de Groot uit Slot Loevestein is één van de spannendste verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. De veroordeelde schrijver gebruikte in 1621 een ingenieuze truc om uit zijn gevangenis te ontsnappen: in een boekenkist wist hij onopgemerkt het slot te verlaten. Via Gorinchem en Waalwijk ontvlucht hij Prins Maurits en zijn soldaten.

Lukt het jou om net als Hugo de Groot te ontsnappen?

Een betere locatie is haast niet denkbaar. Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond is deze escaperoom. 

Enerzijds is het dus een spannend, uitdagend en onvoorspelbaar ontsnappingsspel. In de duistere vertrekken van het middeleeuwse monument worden gasten op de proef gesteld, terwijl de klok genadeloos doortikt. Bezoekers moeten binnen de tijd alle raadsels, geheimen en puzzels oplossen om te ontsnappen uit de cel. Maar anderzijds biedt een Escape Room op zo’n unieke locatie nog veel meer. Directeur Ien Stijns: “Het thema ‘vrijheid van meningsuiting’ is sinds een aantal jaar zeer actueel. Met de Escape Room willen we bezoekers van deze tijd, zowel jong als oud, de ervaring laten ondergaan van wat het betekent om daadwerkelijk opgesloten te zijn omdat je een eigen mening hebt. Een mening die kan afwijken van de mening van een ander, maar daarmee niet fout of goed is. 

 

Onze escape:
Omdat ik niet vooraf hoef te betalen heb ik de reservering al gedaan. We kunnen daar ter plekke ook pinnen namelijk. 
Vanaf de parkeerplaats is het nog 10 minuten lopen. Zie hieronder de bevestiging. 

De escaperoom is geboekt vanaf 13:15. Laten we er om 13:00 uur zijn. Misschien eerder om nog even iets te drinken als het daar kan. Dat kunnen we nog afspreken. 

 

 

Geachte meneer/mevrouw Ingrid Lucardie,

Hierbij bevestigen wij uw afspraak voor Escape Room (regulier) op 29-04-18 om 13:15. Wees goed op tijd!
Wij zien u graag in Slot Loevestein, Loevestein 1, 5307 TG Poederoyen. Nadat u heeft geparkeerd op de parkeerplaats van het slot verzoeken wij u om op uw begeleiding te wachten bij de poort van de vesting. U zult dan worden opgehaald door een medewerker.

De ervaring duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief introductie en nabespreking. Mits u het kasteel wilt bezoeken, kunt u daar apart een kaartje voor kopen via de website van Slot Loevestein (let op de openingstijden, deze kunnen afwijken van de openingstijden van Escape Loevestein): Klik hier

Bent u verhinderd, dan kunt u de afspraak minimaal 48 uur voor aanvang annuleren. Neem hiervoor contact met ons op. Binnen de 48 uur brengen wij u de kosten voor de escape room in rekening.

Mocht U nog niet betaald hebben, kan dit per pin op de locatie zelf.
Met vriendelijke groet,

Novitas Heritage, exploitant van Escape Loevestein

 

Details

***
zo 29 apr 2018
13:00
14:15
5 deelnemers
Gelderland
nabij Poederoijen
Kasteel Loevestein
18,40 (bij 7 deelnemers, de kamer kost 129 euro)

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 5+1/5

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 5+1/5

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Escape Room op Slot Loevestein wordt geladen