Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Het Woordenboekspel

Het woordenboekspel is een taalspel. Iemand kiest uit een woordenboek(*) een woord waarvan hij/zij denkt dat niemand de betekenis ervan weet. Diegene noemt het woord. Degene die het woord heeft gekozen schrijft een woordenboekbetekenis op (niet allemaal, want dan is direct duidelijk dat dat de woordenboekbeschrijving is). De andere spelers proberen een betekenis te verzinnen, die plausibel klinkt. Als iedereen een betekenis heeft verzonnen, leest degene die het woord gekozen heeft alle betekenissen door (dit om te voorkomen dat hij het niet kan lezen of in de lach schiet bij een betekenis). Daarna leest hij alle betekenissen voor, in willekeurige volgorde. Daarna zeggen alle spelers welke beschrijving ze denken dat de woordenboekbeschrijving is. Je krijgt een punt als je de woordenboekbeschrijving hebt gekozen en een punt als jouw beschrijving wordt gekozen. 
Dit spel moet met minimaal vijf en maximaal zeven spelers gespeeld worden. De duur hangt af van hoe snel mensen betekenissen kunnen verzinnen en van hoeveel spelers er zijn. Eigenlijk moet je minimaal net zoveel woorden spelen als dat er spelers zijn, omdat degene die het woord kiest geen punten kan krijgen. Afhankelijk van hoe snel het gaat en hoe leuk iedereen het vindt kun je één of twee rondes spelen.

Ik heb half zes als eindtijd gezet, maar het kan zijn dat we er eerder flauw van zijn (of heel misschien zelfs dat we nog even doorgaan, als we veel deelnemers hebben).
Ik zal zelf voor koffie, thee, fris en lekkers zorgen. Ik zorg niet voor drank. Deelnemers mogen natuurlijk zelf ook iets meenemen wat ze willen (ook wel drank, ik ben niet tegen drank, heb het alleen niet in huis).

Ik heb deze Event eenmaal eerder bij mij thuis gedaan en het was erg gezellig! Daarna zette ik hem op een zaterdag, maar waren er helaas te weinig aanmeldingen vanwege het mooie weer. Nu zet ik hem er last minute op, omdat de vollebalactiviteit is uitgevallen en LauraB en haar vriend in ieder geval kunnen. Hopelijk zijn er nog minimaal twee mensen die ook mee willen spelen!

(*) Een ECHT woordenboek! Waar je doorheen bladert! Dus, tot de verbazing van één van de spelers, we gaan niet op sites naar moeilijke woorden zoeken. :-)

Details

***
zo 24 jun 2018
13:30
17:30
7 deelnemers
Groningen
Groningen
Bij mij thuis
Geen (maar je mag wat te eten of te drinken meenemen)

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 7/7

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 7/7

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Het Woordenboekspel wordt geladen