Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Hakken in het Zand (try-out podium voor cabaret)

Hakken in het Zand is een cabaret try-outpodium voor (semi-) professionele cabaretiers. Maandelijks zijn er twee (dubbelprogramma) of drie cabaretacts te zien waarbij de cabaretiers nieuwe hersenspinsels testen voor hun avondvullende programma. Dit succesvolle concept was drie jaar in Stadskasteel Oudaen te zien, maar nu in het ZIMIHC Theater Wittevrouwen. Afgelopen jaren hebben o.a. Theo Maassen, Wim Helsen, Peter Pannekoek en Yentl en de Boer bij Hakken in het Zand gespeeld. Zodra de line-ups bekend zijn, worden deze op de website vermeld. 

De artiesten van deze maand zijn:

Pepijn Schoneveld:
In 2013 ging Pepijns eerste avondvullende cabaretshow Meneer Jongetje in première. Met onder andere liederen van Jurrian van Dongen en Thomas Spijkerman. Van 2015-2017 tourde Pepijn met zijn tweede cabaretshow Morgen klaart het op. Wederom met liederen van Van Dongen en Van Rooijen. Zijn derde show Stante Pede ging in première in Kleine Bellevue in Amsterdam. Hij werd hierin bijgestaan door Raoul Heertje en Michiel de Regt. En met deze voorstelling tourt hij nog t/m maart 2019 door het land.
 

Daan van der Hoeven: 

Daan van der Hoeven is een opkomend talent in het comedy- en cabaret wereldje, bij wie je direct een enorme eigenheid voelt. Daan is winnaar van de Comedy Slam publieksprijs 2015, de Delft Talent Comedy Award 2015 en finalist van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2016. Jong, lief en naïef, maar ook ongeduldig en onzeker, zoekende. Hij mag dan wel uit de sleutelstad komen, de sleutel tot geluk heeft hij nog niet gevonden. Duidelijkheid wel. Vooral in wat hij níet wil in het leven. Daan is meeslepend in zijn zoektocht naar geluk. Aan u de eer om te ontdekken hoe ver hij al gekomen is.
 

Vlamousse:

Brigitte van Bakel en Maya van As liepen februari jongstleden door de straten van Kaapstad (lang verhaal) toen plotseling het hoge woord eruit kwam: ‘Ik wil met jou een duo worden.’ Gespannen seconden, die voelden als uren, volgden op de ontboezeming van Van As. Oksels klotsten door de spanning van een eventuele afwijzing in aantocht (en doordat het 30 graden was en ik zweet gewoon snel). Hoe dan ook. Van Bakel maakte een eind aan het lijden: ‘Ik ook met jou.’ Na deze “I do’s” was een theaterhuwelijk geboren. Allebei afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch waren ze geen vreemden wat betreft het maken van cabaret. Beiden gezegend met een fascinatie voor de schrijnende situaties die intermenselijk contact met zich meebrengen en met een tot de nok toe gevuld brein vol Correspondent artikelen, politieke correctheid en documentaires over wereldleed, kwamen de ideeën al gauw en verzamelden die zich in hun eerste programma: Saampies.

Versie 2 HIHZ feb.jpg

Details

***
za 23 feb 2019
19:30
22:30
20 deelnemers
Utrecht
Utrecht
ZIMIHC Wittevrouwen, Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht
12.50 euro + eventuele consumpties. Kaartje dien je zelf te bestellen via https://www.hakkeninhetzand.com/kaarten

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 5/20

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 5/20

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Hakken in het Zand (try-out podium voor cabaret) wordt geladen