Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Literair: Boekenweek talkshow met Hanneke Groenteman

De Moeder de vrouw?

Wie gaat er gezellig mee naar een literaire talkshow?

Op 24 maart wordt de boekenweek gevierd met de moeder aller vrouwen, schrijver Hanneke Groenteman. Ze vraagt de drie jonge succesvolle schrijvers Marieke Lucas Rijneveld, Alma Mathijsen en Bregje Hofstede het hemd van het lijf. Wat inspireert hen bij het schrijven? Welke thema's schuwen zij of juist niet? Hoe kijken zij aan tegen de literatuur van nu?

De talkshow is van 16.00 tot 17.00 uur in Zaal 2 van het Groninger Forum. Let op: dit is in de bioscoop aan het Hereplein!

Boekenweekactiviteiten bij de bieb zitten over het algemeen vaak snel vol. Koop dus op tijd je kaartje! Dit kan via https://www.groningerforum.nl/nl/agenda/talks/talk/boekenweek-2019. Voor bibliotheekleden kost een kaartje € 3,50, voor niet-leden € 5,-.

Om 15.45 verzamelen bij de ingang (bij slecht weer binnen) en voor wie zin heeft kunnen we na afloop nog even ergens wat drinken.

 

Hanneke Groenteman

Hanneke Groenteman (1939) maakte de feministische golf van de jaren 70 van dichtbij mee. Ze werkte voor de VARA, VPRO en het Parool, presenteerde het feministische programma 'Hoor haar' maar is vooral bekend van de televisieprogramma's de Plantage, Zomergasten en Sterren op het doek. Ze schreef de boeken Doorzakken bij Jamin (2003), Dikke Dame (2006) en Bestemming bereikt? (2009). 

 

Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld (1991) is een Nederlandse schrijver en dichter en werd ook bekend als eerste tafelmens van de Wereld Draait Door, want Rijneveld voelt zich zowel jongen als meisje. Ze is auteur van de dichtbundels Kalfsvlies (2015) en Fantoommerrie (2019) en roman en bestseller De avond is ongemak (2018). In 2016 werd Rijneveld door de Volkskrant uitgeroepen tot literair talent en won ze de C. Buddingh'-prijs. 

 

Alma Mathijsen

Alma Mathijsen (1984) is een Nederlandse schrijfster en journalist. Ze publiceerde in NRC Handelsblad, nrc.next, Het Parool, DAS MAGAZIN, Vrij Nederland en trad op in DWDD en op Lowlands. Ze is schrijver van de verhalenbundel Binnen spelen (2006), Alles is Carmen (2011) en De grote goede dingen (2014). Haar meest recente boek Vergeet de meisjes (2017), een roman waarin twee vrouwen besluiten zich aan de wereld te onttrekken, werd genomineerd voor de BNG BANK Literatuurprijs en verkozen tot de Best Verzorgde Boeken 2017.

 

Bregje Hofstede

Bregje Hofstede (1988) is een Nederlands journalist, columnist, schrijver en correspondent Nieuw Feminisme bij online journalistiek platform De Correspondent. Ze is lid van de feministische actiegroep De Bovengrondse. Haar boek De hemel boven Parijs (2014) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil. In 2016 verscheen De herontdekking van het lichaam: over de burn-out. Haar meeste recente werk is Drift (2018) een onverbloemd verhaal over iemand die wegloopt van huis omdat ze jarenlang wegliep van zichzelf.

 

Details

***
zo 24 mrt 2019
15:45
17:00
6 deelnemers
Groningen
Groningen
Zaal 2, Groninger Forum, Hereplein (!)
3,50 /5,00 plus evt. drankjes

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 4/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 4/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Literair: Boekenweek talkshow met Hanneke Groenteman wordt geladen