Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Nacht van Kunst en Wetenschap

Wie gaat er gezellig mee de stad in? Ik wil in elk geval even een kijkje nemen bij de activiteiten in de Universiteitsbibliotheek. Verder heb ik geen voorkeur voor de activiteiten en kunnen we ter plekke bekijken waar we heen gaan. Het blokkenschema is nog in de maak. Zie voor meer info https://nachtvankunstenwetenschap.nl/ 

Let op: koop vooraf zelf een kaartje en wissel deze op tijd om voor een polsbandje!

Om 19.30 uur gaan de deuren van alle festivallocaties open. Het festival gaat van start om 20.00 uur en duurt op de meeste locaties tot 01.00 uur.

Zodra het programma echt bekend is, kunnen we afspreken waar we rond 19.30 verzamelen.

Over De Nacht

Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap is Groningen een etmaal lang de hoofdstad van Kunst en Wetenschap. De route van De Nacht voert het publiek in een persoonlijke zoektocht naar “het onbekende” langs onverwachte ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op verrassende plaatsen. Bezoekers kunnen genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen, debatten, wetenschappelijke experimenten, muziek, theater, dans en unieke voorstellingen waar kunst en wetenschap elkaar letterlijk ontmoeten.

Op zaterdag 8 juni is Groningen weer dé hoofdstad van kunst en wetenschap! De Nacht van Kunst & Wetenschap neemt je mee op een interactieve zoektocht naar het onbekende: een reis vol verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap. Geniet van wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, debatten, tentoonstellingen, muziek, theater, dans en voorstellingen op bijzondere locaties in het centrum van Groningen.

In 2019 keert De Nacht terug met meer dan 150 acts, waaronder prominente sprekers op het gebied van wetenschap en vooruitstrevende kunstenaars die hun nieuwste werk met de bezoekers delen. De historische binnenstad vormt het podium met prachtige gebouwen zoals het Academiegebouw, de Universiteitsbibliotheek en de Der-Aa Kerk.

Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap maak je kennis met nieuwe artiesten, theorieën, wetenschapsgebieden, kunstvormen én prachtige locaties. Het festival maakt kunst en wetenschap op een laagdrempelige en interactieve manier toegankelijk voor een breed publiek. De nadruk van programmaonderdelen ligt op cross-overs tussen kunst en wetenschap en je wordt uitgedaagd om ook zelf mee te denken en mee te doen.

De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en is een initiatief van het Akkoord van Groningen (samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, De Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Gemeente Groningen). De organisatie van De Nacht werkt samen met diverse partners, culturele partijen en wetenschapsinstellingen uit de stad Groningen en de rest van het land.

Details

***
za 8 jun 2019
19:30
01:00
6 deelnemers
Groningen
Groningen
Centrum
Kaartje Euro 12,50 plus eigen consumpties

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 3/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 3/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Nacht van Kunst en Wetenschap wordt geladen