Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

SG-lezing Breng mij die horizon!

Wat gebeurt er als een filosoof een vliegticket boekt? Jos de Mul neemt je mee op een adembenemende reis langs communistische catwalks, gamende indianen, boeddha-bots en psychedelische cyberhippies, en laat je nadenken over vertrouwde denkbeelden en gewoonten.

Hoe wij de wereld ervaren, wordt in belangrijke mate bepaald door de plaats en tijd waarin wij leven. Deze ‘ervaringshorizon’ is echter geen gevangenis. Reizen is een van de uitdagendste manieren waarop we onze beperkte horizon kunnen verbreden, verstrooien en laten versmelten met andere vergezichten. Naast de bekende praktische beslommeringen die iedere reiziger ondervindt, wordt de filosofische reiziger ook uitgedaagd de betekenis te begrijpen van de vreemde denkbeelden, handelingen, situaties en contexten waarin hij zich begeeft. Op dat moment wordt de reiziger een conceptueel toerist en zijn reis een filosofisch avontuur.

Jos de Mul (1956) is hoogleraar wijsgerige antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij bekleedde gasthoogleraarschappen in de Verenigde Staten, China en Japan en is wereldwijd een veelgevraagd spreker. Over zijn filosofische omzwervingen publiceerde hij de afgelopen jaren geregeld in NRC Handelsblad, Trouw, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Nu verschijnt zijn boek met filosofische reisverhalen Breng mij die horizon!

Now... Bring me that horizon! zijn de gevleugelde woorden die Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean sprak als weer een nieuw avontuur lokte. Het kan geen beter motto zijn voor dit boek van Jos de Mul, wereldreiziger in hart en nieren.

Ga gezellig mee! Tickets zijn vanaf 19 augustus verkrijgbaar, zie www.sggroningen.nl.

Verzamelen bij de ingang, om 19.45 gaan we naar binnen. Na afloop kunnen we uiteraard nog ergens wat gaan drinken.

Details

***
di 17 sep 2019
19:45
21:30
6 deelnemers
Groningen
Groningen
Academiegebouw, Broerstraat 5
4,- of 2,- met kortingspas

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 6/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 6/6

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van SG-lezing Breng mij die horizon! wordt geladen