Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Micro Art Amsterdam

 

 

Wegens omstandigheden was  Micro Art Amsterdam 13 oktober gesloten. Bij deze nieuwe datum. 

 

Micro Art Amsterdam

Unieke collectie microscopische kleine kunstwerken.

Oekraïens nationaal bekende artiest Mykola Syadristy en Turks talent Hasan Kale stellen voor het eerst hun werken samen beschikbaar in de unieke tentoonstelling ‘Micro Art Amsterdam’ die van 1 juli tot en met 31 december te zien is in de Beurs van Berlage. Bij binnenkomst ontvang je een vergrootglas om de miniatuurkunstwerken te bekijken.  

De werken van Mykola, die voornamelijk bestaan uit edelmetalen als goud en platina, zijn tentoongesteld over de hele wereld en bewonderd door meer dan 160 staatshoofden, waaronder Jimmy Carter en Ban-Ki-Moon. Het grootste deel van zijn collectie staat in zijn eigen museum in Kiev: het Mykola Syadristy Museum of Microminiatures dat van Trip Advisor maar liefst vijf sterren krijgt. Onder de meest aansprekende kunstwerken die in de Beurs van Berlage te zien zullen zijn, de kleinste windmolen ter wereld (1,8 millimeter klein en opgebouwd uit ruim 203 onderdelen). Een roos gebouwd van ragfijn gouddraad in een uitgeholde menselijke haar, een driedimensionaal portret van Rembrandt gemaakt uit een pit van een sleedoorn en het schip van Columbus. 

Hasan Kale viert dit jaar zijn 25e jubileum als schilder van miniatuurschilderijen. Hij schildert op voorwerpen uit ons dagelijks leven zoal een rijstkorrel, een spijker, een naald. Hij werkte anderhalf jaar aan vier micro-uitvoeringen van de Nachtwacht van Rembrandt, die te zien zijn op de Beurs. 

Voor de werken van beide kunstenaars geldt: zien is geloven. De natuurgetrouwheid en detaillering van de kunstwerken zijn zo uitzonderlijk, dat alleen de eigen waarneming daarvan kan overtuigen. In het centrale deel van de tentoonstellingsruimte kunnen bezoekers documentaire films in verschillende talen bekijken. Ze laten zien hoe de kunstenaars hun creaties realiseren. Waar doorgaans eerst de film bekijken en daarna de kunstwerken de goede volgorde is, gaat dat hier andersom. Om goed te laten doordringen en te begrijpen wat de eigen ogen zojuist hebben gezien. 

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling en het boeken van tickets op: https://beursvanberlage.com/nl/tentoonstelling/micro-art-amsterdam/ Tickets kosten €15 euro per stuk.

Via NuDeal kan je kaarten kopen voor €7,50. Tijdelijke deal op = op https://www.nudeal.nl/deals/1-restaurant/23958-ticket-micro-art-amsterdam-wereldpremiere-unieke-collectie-microscopische-kleine-kunstwerken-in-de-beurs-van-berlage-inclusief-drankje-bij-bistro-berlage

 

Wie gaat er mee?

 

Details

***
zo 24 nov 2019
14:00
18:00
10 deelnemers
Noord-Holland
Amsterdam
Beurs van Berlage
Tickets zelf aanschaffen

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 4/10

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 4/10

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Micro Art Amsterdam wordt geladen