Registreer je voor gratis lidmaatschap of login als je al lid bent

Salon van Weleer

 

Image result for salonvanweleer.nl/sophie/wandelen

 

Iedere zondag kan je een theatrale stadswandeling maken met Sophie, de welbespraakte huishoudster van Madame Belle de Fleurdelis. Zij vertelt niet alleen over de rijke geschiedenis van Utrecht, maar kent ook vele verhalen van de mensen die door de eeuwen heen de straten bevolkt hebben. Tijdens de wandeling word je meegenomen door Sophie langs pittoreske straten en plekjes van bekend en minder bekend Utrecht. En natuurlijk vertelt Sophie je de laatste roddels! Het vertrek is om 12.30 uur vanuit de Salon van Weleer en de kosten bedragen € 5,- per persoon (met een kopje koffie of thee na afloop in de Salon van Weleer).

Wat een rijke geschiedenis bezit de stad Utrecht toch! Om nog maar niet te spreken over de vele historische gebouwen, bruggen, grachten, straten en parken. De vele verhalen over beroemde Utrechters komen je tegemoet als je door het centrum loopt. Alleen kent Sophie ook de kleine verhalen zoals die van mejuffrouw Brouwer. Zij woonde aan de Biltstraat 115 en op 9 juni 1900 was zij door een opdringerige handelsreiziger om het leven gebracht.  Of het feest op 19 juli 1948 toen de stad maar liefst 1900 jaar bestond en dit werd gevierd met een bonte maskerade door de straten van de binnenstad, die eindigde bij het Lunapark op Vredenburg. Sophie was erbij en heeft door de decennia heen vele aantekeningen gemaakt. Door het centrum van Utrecht Wandelen

Image result for salonvanweleer.nl/sophie/wandelen

 

De wandeling duurt ergens tussen de 90 en de 105 minuten, dit is afhankelijk hoeveel Sophie op de dag zelf te vertellen heeft. Het is daarom ook dat geen wandeling hetzelfde is. De huishoudster laat zichzelf meewaaien als een licht groen blaadje met de zachte bries van de ouderwetse gezelligheid.

Details

***
zo 26 apr 2020
12:30
14:30
7 deelnemers
Utrecht
Utrecht
Oudegracht 290
5 euro plus wat jezelf uitgeeft

Toevoegen aan Google Calendar
Kloon deze activiteit

Deelnemers 7/7

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Extra informatie voor deelnemers

Deelnemers 7/7

Deelnemen en deelnemers zien is pas mogelijk bij een groen Karma

Historie van Salon van Weleer wordt geladen